MSP چیست و چه کارهایی انجام میدهد؟
ارائهدهنده خدمات مدیریت شده (MSP) شرکتی است که از راه دور زیرساخت فناوری اطلاعات (IT) و سیستمهای کاربری مورد نياز مشتری را مدیریت میکند.
امروزه خیلی رايج است که کسبوکارهای کوچک و متوسط (SMB)، موسسات غیرانتفاعی و نهادهای دولتی، معمولا از خدمات MSP ها برای انجام مجموعه ای تعریفشده از خدمات مدیریت روزانه اطلاعات مرتبط با کارکنان و مشتريانشان ، نظیر مدیریت شبکه و زیرساخت، امنیت و پایش اطلاعات استفاده کنند .
اين شرکتهای تخصصی که به نوعی همکار برای سازمانها به شمار میروند ، نيز وظایف مدیریتی محوله را بهصورت لحظه ای و روزانه انجام میدهند تا سازمان ها بتوانند تمرکز خود را بر بهبود خدمات خود بدون نگرانی از زمانهای متوقفی یا وقفههای خدمات طولانی معطوف کنند.
برخی MSP ها ممکن است در بخشهای خاصی از IT مانند ذخیرهسازی دادهها،پایش و پردازش تخصصی اطلاعات حقوقی، مالی، بهداشت، محیط زیست ، بخش تولید و خدمات ، ارائه خدمات امنیتی( مثل فايروال ازراه دور و سایر پیشنهادهای امنیتی ) ، مديريت خدمات چاپ و چاپگرها و تامین لوازم مصرفی آنها متخصص شده و روی اين خدمات تمرکز کنند. اغلب MSP ها وظایف خود را بهصورت راهدور از طریق اینترنت انجام میدهند .
MSPها چگونه برای سازمان ها کار میکنند؟
وقتی از یک ارائهدهنده خدمات مدیریت شده درخواست میشود تا اهداف تجاری یک سازمان را برآورده کند، معمولاً انتظار میرود که در یک سیستم یا پرسنل فناوری اطلاعات (IT) شکاف یا نقشی را پر کند. ارتباط بین MSP و سازمان معمولاً با ارزیابی آغاز میشود که این ارزیابی برای بهبودعملکرد سازمان و چگونگی ارائه خدمات پشتیبانی مناسب اهداف تجاری آن سازمان باشد.
از آنجا که MSP میتواند خدمات مختلفی را ارائه دهد لذا معمولا شرح خدمات ثابت و مشخصی برای همه ی سازمانهای طرف قرارداد آنها وجود ندارد و مطابق با کسسب و کار سازمانها قسمتی از خدمات خود را ارائه داده و بر کیفیت خدمات شبکه سازمانها به مشتریانشان تمرکز نموده و معمولاً بصورت ماهانه از سازمانها هزینه ارائه خدمات تخصصی را دريافت میکند. اين پرداخت از طریق مدل اشتراکی بر اساس نرخهای تعریفشده برای هر سرويس خدماتی یا تجهیزات انجام میشود.
با استناد به توافقنامه ای بین سازمان و MSP که SLA نامیده میشود ،اگر مشکلی پيش بیاید ، MSP مشکل را در اسرع وقت برطرف خواهد کرد. در اين توافق علاوه بر شرح خدمات نگهداری، امنیت، پایش، گزارشدهی و سایر خدمات، زمان پاسخگویی، عملکرد و مشخصات امنیتی نیز درج می شود .
MSPهای حرفه ای خدماتشان را بر روی پلتفرمهای نرمافزاری تحت وب متمرکز میکنند تا ارائه کارها بهطور خودکار باشد. این پلتفرمها از ابزارهای RMM و برنامههای اتوماسیون خدمات حرفهای (PSA) تشکیل شدهاند. نرمافزار RMM به تکنسینهای دور از محل اجازه میدهد که سیستمهای IT ( شبکهها، سرورها، دسکتاپها ، نرم افزارها و دستگاههای تلفن همراه) را نگهداری کنند. این ابزارها همچنین MSPها را قادر میسازند تا به روزرسانیهای سیستم ها ، ارائه گزارشات و صورحسابها ، مدیریت پروژهها، تکمیل موجودی کالاها و سرویسهای خدماتی و … را نيز به را به موقع انجام دهد .
با توجه به پشتیبانی پیشگیرانه، MSPها وقوع هر گونه مشکل در دستگاه یا شبکه را قبل از وقوع آن پيش بینی و رفع کرده و امکان مدریت متمرکزی را برای پايش مداوم شبکههای پیچیده و مدیریت پچها و نرمافزارهای امنیتی ارائه میدهد.
با ارائه ی برنامهریزی منظمی برای سرویس خدمات و نگهداری اقدامات مربوط به صورتحسابها، پرداختها و بودجهبندی را از طریق یک سیستم بیلینگ متمرکز انجام میگردد .
مزایای ارائهدهندگان خدمات مدیریت شده چیست؟
مزایای ارائهدهندگان خدمات مدیریت شده عبارتند از موارد زیر:
• کمک به یک سازمان برای پر کردن کمبود پرسنل. اگر یک سازمان نياز به نيروی کار مخصوصا امور تخصصی و فنی داشته باشد، میتواند برخی از وظایف خود را به MSP ها برون سپاری کند.
• استفاده از تخصص در دسترس ( استخدام یک MSP معتبر منابع متخصص را برای یک سازمان در دسترس میگذارد) .
• تضمین پایداری تجاری سازمان ( یک SLA تعهدات MSP را به سازمان مستند میکند تا همیشه بکاپ های لازم را برای آمادگی سازمان برای مواقع اضطراری آماده داشته باشد ) .
• پایش دائمی شبکه و سرويسهای مرتبط با مشتريان . بسیاری از MSPها خدمات پایش 24/7 را با استفاده از ابزارهای پایش شبکه که دیدگاه سیستم و مدیریت ابری را دارا میباشد ، ارائه میدهند.
• بهبود امنیت داده ها و تهیه ی پشتیبان منظم از آنها (با ارائه و نصب نرمافزارهای مربوطه و آموزشهای امنیتی به روز به کاربران )
• بهبود کارآیی بودجه و هزینه ی سازمانها ( بخصوص در زمانی که تعداد زیادی خدمات و تعمیرات بدون برنامهریزی لازم باشد) . پرداخت یک هزینه ثابت ماهیانه میتواند از پرداخت بهصورت ساعتی اقتصادیتر باشد. در حالی که MSP وظایف مدیریت روزانه را انجام میدهد، سازمانهای مشتری میتوانند تمرکز خود را بر بهبود خدمات خود معطوف کنند.
چالشهای ارائهدهندگان خدمات مدیریت شده چیست؟
با وجود مزایا، ارائهدهندگان خدمات مدیریت شده ممکن است همراه با چالشها نیز باشند. به عنوان مثال:
• همه MSPها اقدامات امنیتی به روز شده را ارائه نمیدهند. بسیاری از MSPهاتخصص و تمرکز به روز شده ای را بر روی امنیت سایبری اطلاعات در دسترس خود ندارند.
• ايجاد وابستگی به اشخاص ثالث . سازمانهایی که همه اموراتشان را به یک MSP می سپارند ، ممکن است به آنها وابستگی غير قابل تصوری ایجاد کنند و اگر MSP تعهدات SLA رابه خوبی انجام ندهد، ممکن است برایشان خیلی مشکل ساز باشد.